8-годишно дете е получило вътрешни изгаряния, след като пило бутилиран плодов сок

...
8-годишно дете е получило вътрешни изгаряния, след като пило бутилиран плодов сок
Коментари Харесай

8-годишно дете получи изгаряния, пило от бутилиран сок в Златни пясъци

8-годишно дете е получило вътрешни изгаряния, откакто пило бутилиран плодов сок в хотел в курорта " Златни пясъци ". Детето е лекувано в интензивното поделение на Университетската болница " Света Марина " във Варна и е изписано на 23 февруари в положително положение.

Инцидентът е станал на 11 февруари. Детето пило бутилиран плодов сок. Секунди по-късно усетило остро парене и болки в гърлото, а от устата му почнала да излиза пяна. По неотложност детето било настанено в болница " Света Марина ", където е лекувано две седмици поради изгарянията на хранопровода. По случая са подадени сигнали в полицията, в Агенцията за сигурност на храните и прокуратурата.

" Тя сама си отвори сокчето, което беше бутилирано ", описа пред NOVA майката на детето Таня Колева. По думите на бащата Ивайло от хотела са споделили, че досега не са имали проблем с този тип питиета.

" Назначена е химическа експертиза, която към момента не е направена. Целта е да се откри какво тъкмо вещество е имало в тези сокове. Всички сокчета от този тип, които са били налични в хотела към оня миг, са предадени на органите на следствието. Сигнализирана е и Областната дирекция за сигурност на храните във Варна. Би трябвало да си извършат лична инспекция за партидата, за наличните количества в комерсиалната мрежа ", обяви Станислава Бакалова, представител на Районната прокуратура във Варна.

По случая се води следствие. Образувано е наказателно произвеждане за наличие на рискови субстанции в храни и питиета.

От Агенцията по сигурност на храните обявиха, че всички налични количества сокове от партидата , за която има подозрение, че е причина за случая, не са в продажба и няма заплаха за жителите. От фирмата-производител на сока в документално мнение пък споделят, че оказват подпомагане на контролните органи и " застават зад качеството и сигурността на техните артикули ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР